Inventering

Började dagen när väckarklockan försökte få upp mig till fem, gick inte sådär värst bra, kom upp en timme senare o pallrade ner mig mot jobbet efter lite om och men.
Där har jag varit sen till för en timme sen typ. Idag hade vi, som tusentals andra säkert också hade, inventering. Hela dagen har bestått i att räkna o räkna o räkna. Rätt soft dock att inte göra ngt mer ansträngande men tillslut blir man så rörig i huvudet o så otroligt trött.

Har du också inventerat idag?

Pappa kom hem från sin resa till Kreta idag (vissa har det bra med sen semester). Han var brun som en pepparkaka o hade köpt massa smått o gott till mig =P
Så nu är jag nöjd o belåten.

Ikväll ska jag se filmen Pan´s labyrint. Vet inte riktigt vad den handlar om utan vi har fått den som en tittkopia till jobbet. Om jag kommer ihåg lägger jag in en amatör recension (eller hur det stavas) imorgon.


Nu ska jag gå o äta moussaka, det ska bli smaskens, hoppas jag =)


image33

Jag är chef

Japp så är det, jag är chef, idag fick jag godkänt lån till aktiekapitalet så nu har jag min alldeles egna butik =P Känns pirrigt o nervöst o oerhört roligt men samtidigt lite sorgligt att sluta på andra jobbet. Men nu är jag on my own i stort sett. Ska bli så kul o se hur det slutar, med lite tur går företaget med vinst hoppas jag =P

Tyvärr har jag inga uppdateringar om mormor, operationen va inte idag utan först imorgon, jag fortsätter att hoppas på större makter. Hon är den bästaste. Jag älskar dig mormor, har alltid gjort o kommer alltid göra. Vi ses väl igen?

en bön till dig

Jag är inte troende, nej det kan jag inte säga
men jag vill skicka dig mina böner ikväll
mina tankar och min kärlek

Jag vill omfamna dig o veta att du är trygg
Jag vill att du ska veta att du inte är ensam

Jag önskar jag kunde blåsa bort alla bekymmer o besvär
och få dig att må bra igen

Jag önskar du visste vilken ståtlig kvinna du är
och hur du alltid och för evigt kommer påverka min framtid

Jag vill att du ska veta att du alltid kommer vara den bästa jag vet
och hur underbart vacker du är

Jag har så många minnen att tacka dig för
och jag är inte redo att inte få fler

Därför sänder jag dig en bön ikväll
och ber om att du ska må bra o få stanns hos oss så mycket längre.

JAG ÄLSKAR DIG MORMOR

mormor är sjuk, kommer hon överleva?

Det är så otroligt pirrigt just nu, imorgon eller på fredag får jag reda på om jag kommer få äga min alldeles egna lilla butik. Det skulle va så underbart mysig o kul på samma gång att få rå om något eget o vara sin egna boss liksom. Visst kommer det bli så sjukt mycket slit men jag tror samtidigt att det kommer vara så mycket värt det i slutändan. =P
Jag har så många idéer jag skulle vilja sätta i verket o så mycket jag skulle fixa, tänk om jag inte får den va depp jag skulle bli.

Men mitt i denna pirriga nervositet är inte allt frid o fröjd. Fick reda på idag att min mormor ska in på operation imorgon o det är femtio procent chans att hon överlever. Det  känns tungt men samtidigt tror jag inte min hjärna fattar att hon faktiskt kan...ja ni vet...
Ja menar jag va ju där för bara en o en halv månade sen o kramade henne o sa hur mycket jag älskar henne. Senast igår fick min mamma hälsa till henne att jag älskade henne o nu får jag reda på det här =( 
Är glad att jag har fått sagt mina ord o känslor men ledsen över att vi kanske inte kommrer få ngn tid tillsammans. Det tog flera år innan jag träffade henne nu på grund av att hon bor utomlands så därför är allt detta så svårt att förstå. Inte ens hon själv har informerats om hur allvarligt det är utan hon tror att hon ska in på en rutin operation hon gör varje år. Det är väl bra det sägs att om man vet hur sjuk man är så blir man sjukare...
Sen vet dem inte om operation går att göra heller, ett alternativ om hon överlever är att ta bort hennes ben.
Vet att man inte ska prata sig allt för presonlig på sin blogg men känner att jag måste få ventilera. Försöka förstå o inse att det är på allvar, imorgon kan allt vara över och ändå sitter jag här lugn som en filbunke.

Jag har aldrig förlorat någon anhörig jag vet inte hur sånt ska kännas. Jag vet att jag borde gråta, jag känner ju att det finns därinne, men ändå kommer det inte ut. Är jag känslokall för det? Eller förbjuder jag mig själv från att inse?

Vet nog inte hur jag ska tänka eller bete mig. Vad ska jag säga till mamma, det här måste ju vara tusen gånger jobbigare för henne. Hur ställer man upp?
Vad ska jag göra?

Budget o kalkyler?

Ja det har varit min helg, bara en massa ekonomi. Eftersom jag troligen ska få en egen butik så har min kompis hjälpt mig bygga på en buget o likviditetsbudget sen i fredags. Det har visserligen varit kul men ja...jag är väl inte ekonomiskt utbildad direkt haha.
Hmm ska betala räkningar nu på tal om ekonomi..
sees. kram

sommarfeber

Idag är det varmt ute, underbart varmt, sommarvarmt. Som man har längtat o längtat. Tog bilen ut o storhandlade o var glad över att sen skulle man ut. Då börjar missöde ett...extrem huvudvärk, missöde två värmeslag/feber slöhet o illamående, missöde tre solen har gått i moln.

Hur nere kan man inte bli eller. Så alla ni som bär på ngt lyckligt ordspråk eller liknande får gärna skriva det till mig.

Ps sa jag att jag evnt ska bli butiksägare om en månad =)

SE hit!

Ville bara säga God Natt till er allesammans. Har ni svårt att sova o vill ha ngt att göra kan ni läsa min alldeles nya recension på Shrek 3 eller ngt av mina andra inlägg.

God natt då!

SHREK 3-recension

Okej, jag lovade att jag skulle göra en amatörmässig recension på filmen Shrek. Var o såg en premiärvisning idag med kollegor från arbetet runt om i sthlm. Blev lite mingel, gratis snacks o dryck.

Filmen gick i vanlig Shrek anda...fult träsktroll med lite dålig självkänlsa. Fin prins som ska erövra kungadömet o döda fult träsktroll. Alla sagofigurer i skogen ska hjälpa till. O det klassiska o så levde dem lycklig ever after typ. Det va det negativa med filmen, att den var så förutsägbar.

Men vad vore en animerad film utan en sjungande, galen åsna (Eddie Murphy) eller den bedårande söta pepparkakan, coola Fiona, tre blinda möss och alla andra söta varelser. Många nya skämt levereras i en följd, o visst sitter man där o fnissar hysteriskt eller skrattar, trots att man nästan vet exakt vad som ska hända.

Extra rolig ny karaktär i trollkarlen Merlin och Shreks mardröm som nog många vuxna stått inför.

I slutändan får man väl säga att den är heltklart värd att se just för att skämten känns relativt nya o fräscha, och fastän handlingen i stort sett är identisk med tidigare Shrek filmer så är man inte uttråkad en enda gång eller känner att tiden står still.

Mitt betyg (av fem möjliga)

J J J J J
 

Shrek

 
Hej hej, ska snart göra mig iordning för att åka o jobba ngn timme. Ikväll ska jag nämligen gå på premiären av Shrek 3. Ska dit med nästan alla från jobbet =P Ska bli jättekul, ska försöka lägga upp ngn slags recension här sen (i all enkelhet). Hoppas ni alla får en fin dag!



image32

bilden kommer från Moviezine.se
 

Nu är jag trött Zzzzzz...Jag behöver bli peppad!

Har precis kommit hem från jobbet, slängde i mig lite cous cous med grönsaker o funderar nu på om jag ska gå o sova nu eller vänta tills min pojkvän kommer hem. Jag är så oerhört trött, o så ska man upp redan 4:15 imorognbitti.

Idag var jag tvungen att byta garage. Fick information om att vårat garage ska byggas om till lägenheter. Tack liksom, nu måste jag traska fem minuter till bilen varje gång. Jag är en bekväm människa, jag vill att saker ska gå lätt. Men vi har tydligen första tjing när dem bygger nya till nästa sommar =P

Iaf idag har min dag varit väldigt jobbig, så om ni har några peppande ord kan ni skicka dem till mig tack.




Såhär känner jag mig nu


Bilden kommer från: image31
http://www.oddtodd.com/SLEEPY~1.jpg

God morgon!

Vaknade för sisådär 40 minuter sen, har precis diskat o sitter o avnjuter en liten frukost här framför datan. Hade ställt klockan på 8 för att hinna fixa massa innan jag ska åka till jobbet men sen tog "jag jobba först ett" jaget över haha.
Hade riktigt svårt att somna igår, tror lägenheen va 200grader ellre ngt och inte hjälpte det att min söta pojke valde att ha något slags vm i snarkningar just denna natt. Tog mig några tappra försök innan han slutade.

Åhh nu fick jag ett roligt sms, en gammal kompis från förr befinner sig i sthlm o vill ses, åhh så kul =P

Oj vad klockan va mycket, kanske ska hopa in i duschen nu så jag hinner med t-banan till jobbet sen =P

Ha en toppenbra dag!

Mindre ikea till folket?

God kväll =) Sista lediga kvällen innan man börjar jobba, har inte alls varit så effektiv den här helgen som jag hade hoppats. Blev absolut inget träna någonstans o bion den orkade jag aldrig med (fy o skam). Istället har jag varit o köpt en ny liten mindre platt tv till sov rummet idag. Blev en enkel 20tums toshiba. Sitter perfekt på väggen =P

Sen ville mamma med ut till Ikea, det blev nästan två timmars ändlöst irrande bland småbarnsfamiljer o studenter inne på Ikea. Jag svettades o pinades o ville helst inte gå där alls. Två timmar o tre personer resulterade i...en rullgardin.
Känns som hela mitt hem är ett enda stort ikea varuhus, o sen man skaffade bilen verkar varenda lediga helg gå åt till att åka ut ditt o införskaffa mer till mitt ikea museum. Är det bara jag eller är vi svenskar så beroende av billiga Ikea o att pyssla ihop saker själv att vi helt enkelt köper oss blinda på prylar.
Behöver jag verkligen en Billy hylla eller en ektorp soffa. Oftast stör jag mig på att sakerna är så tråkiga sen att jag planerar den perfekta inredningen baserat på annat...o ja sen när det är dags...då hamnar man likt f-rbannat på ...gissa tre gånger...Ikea förstås. Suck.

Jag säger MINDRE IKEA TILL FOLKET!

Har du ngt bra tips på vart man handlar schyssta snygga möbler för normala medelpriser ?

Gjorde förresten en underbar jordgubbstårta förut, testade med jordgubbsfromage mellan det ena lagret o vaniljkräm under det andra. O den blev helt fabulöst god =P Sommarens första o sista. Nu är jag inställd på en sen kräftskiva 2 sept =) Längtar fortfarandeefter att sommaren ska blomma ut men såg i kalendern att hösten är här inom ngn vecka =(
Ledsamt, detta måste helt klart varit den sämsta sommaren genom tiderna, eller hur?

Nu ska jag slänga mig i sängen framför vår nya fina tv o ligga där tills jag somnar. Ha en superfin kväll. Kram

Sexig grek? VILKA ÖGON!!!


När jag va på semester i Grekland spelade dem den här musikvideon jämt på tv:n o förlåt till min pojkvän men f-n vilken sexig video/kille. Även om jag fattar noll va låten handlar om alltså. Dregel.

Summer Wine

 Lätt sommarens bästa hit! Med Ville Valo & Natalia Avelon (från Youtube kommer klippet förstås)

Skinnjacka?

Är det värt att spendera i en skinnjacka om man har stor byst eller kommer jag bara se vulgär ut? Hittade en jättesöt för 999:- på en affär vid Odengatan (Millers) och den va helt underbar på alla sätt o vis men min uppfattning kan ju ses annorlunda av andra, eller som det stod i ngn tidning jag läste (minns inte om det va Elle eller ngn fredags bilaga) men en trend passar nödvändigtvis inte alla.

Har ni ngt annat förslag på bra höstjackor som passar ngn med stor byst så hojta gärna till.

Vida jeans från Zara med??

Hej svejs, lördag morgon, underbart. Har slappat precis hela dagen o bara varit så där riktigt lat som man kan va ibland. sett på den romantiska komedin "music and lyrics" med Drew Barrymore och Hugh Grant. Och den va ju precis så där som man förväntar sig en film med Hugh, nothing more nothing less. Men ibland behöver man dem där filmerna som är lätta.
Ska dock snart in till stan med min pojke o käka eller fika, har inte riktigt bestämt oss. Ska hinne med en sväng förbi gymmet också.

Va på stan igår efter jobbet o njöt av att veckan är över. Tog en tur in på Zara o hittade sötaste jeansen på övervåningen. Dem är alldeles vida nertill i benen. Nu undrar jag dock vad ska jag kombinera till mina vida jeans utan att se ut som en hippie från 70-talet? Klackar blir ju lite fel typ eller.. Någon som har ett bra tips så får ni gärna yttra er =)

Sen tog vi oss ner till Kungsan för o kolla lite ung 08, kände mig dock äldre än vad jag egentligen borde då medelåldern låg på 14 som sig bör på en ung 08 festival, så vi gick in på Fridays istället o slappade lite i baren innan vi bestämde oss för att även avnjuta en middag i all enkelhet på terassen. Men sen kom veckan åter ikapp och man åkte hem för att sova.

Nej, nu måste jag fixa till mig lite. Kram

Lyxfällan

Har precis suttit o sett på Lyxfällan på tv 3. Det slog mig vilka enkla små justeringar man kan göra i sitt liv för att få den där extra pengen över. Just nu känns det som ju mer man tjänar desto mer o dyrare saker köper man, hela livet verkar vara ett plus minus noll....man kanske ska vara glad att det inte är minus iaf o att man har kontroll. Men förr dög H&M, nu ifrågasätter jag alla stora komersiella kedjor. Har nog sagt det förut men jag är så trött på att varenda gata o hörn här i sthlm i stort sett kantas avv samma nedrans kedjor. Har ingen hört uttrycket, variation förnöjer??
Måste vi alla gå klädda i Indiska, H&M, kappahl, veromoda, lindex, salt, bikbok, vila, stadium, wedins skor, din sko, jc, jack & jones och carlings???
Utomlands i storstäder kantas gatorna av flera olika privata butiker med varierat koncept. Skönt att slippa ha på sig samma klänning som 99% av övriga sthlm (typ Gina Tricots sommar hit...).

Iaf ang ekonomisaken, man har ju så otroligt mkt skit hemma som man egentligen inte ens behöver, som bara står o samlar damm i ngn vrå eller i ngn förvaring... Varför sparar man på massa skit o räds för att göra sig av med det? Vad rik jag skulle va om jag sålde all min skit. hmmm, tankenöt...

HAR NI NÅGON SUPERSMART BUDGETPLAN? dela gärna med er av tankar o åsikter ang en smart eller osmart budget =P

God natt (imorgon ringer klockan 04:00)

Oj oj oj vad tiden gått

Ville bara inleda med den rubriken, jag menar, jag har inte varit o bloggat sen i april?!! Vad har jag gjort av tiden?

Känns som inget riktigt har hänt sen sist...eller jo, jag o min pojkvän åkte ju iväg våra efterlängtade veckor till Aten, och det va en fröjd (finns det ngt som heter så fortfarande). Det va helt underbart, jag brände pengar som om jag va stenrik, jag låg o stekte på stranden som om att min hud va supervan vid sol o jag plaskade i vattnet likt en firre. Vi hade det helt underbart kan man lugnt säga =)
Men man har ju vart hemma ett par veckor nu (tyvärr) första månaden va grå, kan räkna till fyra soldagar totalt tror jag haha, vill tillbaks till våra 38-43 (48) grader =D

Hemma innebär även att man åter börjat jobba. Är väl lite blandade känslor över det, glad över att vara sysselsatt men depp över att jag är så oerhört trött på mitt jobb just nu, känner att det är dags för en radikal förändring. Klarar inte riktigt av att gå tillbaks till o bli ngn slags sönderstressande, falskleende snattarvakt. Vi får väl se vad jag hittar på kanske...

Hur har eran sommar varit då??

Vet ni vad fint väder det va idag!! Såå varmt så till och med sommarkläderna åkte fram =)

Jag o pojkvännen åkte in till stan, tog oss av i Gamla stan, traskade längs kajen, käkade glass längs ett turistfyllt stråk där, sen tog vi oss förbi Kungsan o ner mot Nybrokajen (?)
Spanade in lägenheter på strandvägen o avundades deras läge o utsikt. (Min utsikt härhemma består av asfalt o betonglägenheter). Sen orkade jag mig iväg till gymmet idag med trots lite trötta muskler fån gårdagens pass.

Har även hunnit med en vända på stan med mamma, köpte avslappnings cd med havets underbara ljud, jag kan behöva stressa ner i vardagen, sen tog vi en mkt sen lunch innan jag slutligen hamnade här hemma igen. Nu är jag bara lite depp över att min sötnos inte är hemma utan jobbar kväll.
Men vi fick iaf en myskväll igår, såg på Pirates Creek och Kirikou o vilddjuren hehe. Ibland får man för sig att hyra udda filmer, men dem va bra faktiskt =P

Vet ni vad jag fick i brevlådan för ngn dag sen, inbjudan om reunion....tio års jubileum...sen jag gick ur nian på högstadiet, hur tragiskt är inte det hahahha!!!! Man måste nästan gå, för tänk om man ångrar sig annars. Oj oj oj vad tiden gått fort?!

Lagar lite mat som pojken kan käka när han kommer hem just nu, avancerar med dillkött o färskpotatis, ska bli intressant o se hur det slutar.
Man ska väl bänka sig i soffan o se ngn söndags serie kanske.
Ska försöka vara mer aktiv, lovar.

Kramar