Ugnspannkaka
Haft en hellugn dag...lite jobb, betalade flyget. Sitter hemma o väntar på att pojkvännen ska komma hem =P Fick för mig att göra ugnspannkaka...var evigheter sen man gjorde det. Hittade värsta guldreceptet på tastelines hemsida så jag måste vidareförmedla det.
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke
2. Tillsätt 4 dl mjölk och vispa snabbt så att mjölet inte klumpar sig. Häll i resten av mjölken och kläck i äggen. Vispa till en slät smet.
3. Smörj en ugnssäker stor gratängform och häll i smeten.
4. Baka ugnspannkakan i ca 20 - 30 minuter beroende på hur stor formen är.
Smeten ska ha stannat i mitten och fått lite färg. Pannkakan mår också bra av att vila i ca 2-4 minuter efter gräddningen för att man lättare ska kunna skära upp i bitar.
5. Servera med skogsbär och pudra över lite fruktsocker eller sötningsmedel för att få en magrare rätt.
Ser det bara inte hur gått ut som helst...vet inte hur jag skulle få så god mat om det inte va för den sidan...Länka dit...nu!!!
2 st | ägg | |
0,6 l | lättmjölk | |
2 dl | vetemjöl | |
0,5 tsk | salt | |
0,75 dl | grahamsmjöl | |
0,5 msk | margarin | |
sötningsmedel, eller fruktsocker | ||
4 dl | bär, valfria skogsbär, blåbär, björnbär, hallon |
2. Tillsätt 4 dl mjölk och vispa snabbt så att mjölet inte klumpar sig. Häll i resten av mjölken och kläck i äggen. Vispa till en slät smet.
3. Smörj en ugnssäker stor gratängform och häll i smeten.
4. Baka ugnspannkakan i ca 20 - 30 minuter beroende på hur stor formen är.
Smeten ska ha stannat i mitten och fått lite färg. Pannkakan mår också bra av att vila i ca 2-4 minuter efter gräddningen för att man lättare ska kunna skära upp i bitar.
5. Servera med skogsbär och pudra över lite fruktsocker eller sötningsmedel för att få en magrare rätt.
Ser det bara inte hur gått ut som helst...vet inte hur jag skulle få så god mat om det inte va för den sidan...Länka dit...nu!!!
Kommentarer
Trackback